Samtal med konstnär Salad Hilowle

Den 6 april, torsdag, kommer Salad Hilowle att samtala om sin konst. Kvällen arrangeras av Tierps kommun och Midnimo kulturförening. Hilowles Brev till Sverige utställas i april på Tierps bibliotek.

Brev till Sverige, 2016

Salad Hilowle (f.1986) kommer ursprungligen från Gävle men bosatt i Stockholm. Salad Hilowle studerar just nu andra året på kandidatprogrammet i fri konst på Konstfack. Hilowle har haft utställningar i Gävle, Dalarnas län och i Uppland. Han vann videokonsttävlingen videogud 2015. Hans konstnärliga praktik kretsar teman som identitet, minnen och plats.

Den 6 april kl 18.00 har du möjlighet att träffa Salad Hilowle och lyssna till hans berättelse om hans konstnärliga resa. Salad kommer att visa bilder och filmer som han har gjort.
Tid: Torsdag. 6 april, kl 18.00
Plats: Midnimo, Grevegatan 32, Tierp

Ladda ner en affisch, samt information om utställningen.

 

Den 11 – 29 april kommer Salad Hilowle ställa ut på Tierps bibliotek. Han kommer att visa videoinstallationen Brev till Sverige, 2016.
Vad är ett hem? Är det en plats som är fylld med minnen? Eller något annat? I utställningens två videoverk försöker Salad Hilowle undersöka dessa frågeställningar. I Salad Hilowles arbeten behandlas frågan om vad och vilka/vem som får ta plats.

Vernissage 11 april kl 18.00 på Tierps bibliotek.

Source: Integrationtierpskommun.blogspot.se 

Ali